A hétvégén kiválasztotta a zsűri a Biennále legjobb alkotásait

2012. április 27-én másodszor ült össze a Nemzetközi Grafikai Szemle – II. Székelyföldi Grafikai Biennále hét tagot számláló nemzetközi zsűrije annak érdekében, hogy a 2012. március 22-én előzsűrizett alkotások eredetijei közül kiválassza a Biennále díjazott alkotásait. A II. Székelyföldi Grafikai Biennáléra összesen 340 alkotóművész küldött be 819 alkotásról készült reprodukciót. Első körben a zsűri ezek alapján választotta 26 országból érkező 184 grafikus azon 270 alkotását, amelyet vándorkiállításon, katalógusban való megjelenésre, illetve a versenyben való további maradásra javasolt. A kiválasztott alkotások eredetijét 2012. április 27-ig kellett beküldjék a résztvevő grafikusművészek. A beérkezett eredeti alkotások alapján választotta ki a zsűri a múlt hétvégén a II. Székelyföldi Grafikai Biennále legjobb alkotásait. Díjazottak vannak a Székelyföldről, Románia más régióiból, Magyarországról, Bulgáriából, Lengyelországból és Iránból.

A Nemzetközi Grafikai Szemle – II. Székelyföldi Grafikai Biennále nyitó rendezvényére Sepsiszentgyörgyön kerül sor pénteken, 2012. május 18-án a következő program szerint: 15.00 órától Fürjesi Csaba, az I. Grafikai Biennále fődíjasának kiállítását lehet megtekinteni a Magma Galériában; ezt követi 17.00 órától a Biennále hivatalos megnyitója a Gyárfás Jenő Képtárban, majd 18.00 órától kerül sor a díjátadó gálára a Tamási Áron Színházban. A belépés mind a kiállításokra mind a díjátadóra, ingyenes. A szervezők szeretettel várnak minden műkedvelőt és alkotót a Biennále megnyitó rendezvényeire.

A Biennále fődíját ezúttal Románia Kulturális és Örökségvédelmi Minisztériuma ajánlotta fel 2.000 Euró értékben. A fődíj mellett Hargita, Kovászna és Maros megyék szintén felajánlottak egy-egy 1.000 Eurós különdíjat. A Biennále fővédnöke Kelemen Hunor.

2012. május 3.