Lezárult a pályázás

A Grafikai Szemle. III. Székelyföldi Grafikai Biennále pályázási fázisa lezárult.  A biennáléra közel 800 pályamunka érkezett be a világ 32 országából.

A szemlére összesen 336 művész nevezett be 783 alkotás reprodukciójával. A pályázatok főleg Magyarországról és Romániából érkeztek, de a nevezési palettán olyan távoli országok is képviseltették magukat, mint Egyiptom, Korea, Kanada, Indonézia vagy Irán.

A két meghirdetett pályázati kategóriát hasonló érdeklődés övezte: hagyományos grafika kategóriába 166-an, kísérleti grafika kategóriába 170-en neveztek be, de voltak olyan alkotók is, akik mindkét szekcióba küldtek be pályamunkát. Az előbbibe szám szerint 387, az utóbbiba 396 alkotást regisztráltunk.

A beérkezett és a nevezési kritériumoknak megfelelő digitális reprodukciókat a zsűri holnap és holnapután, azaz 2014. november 27-28-án értékeli. Ennek során választja ki a továbbjutó alkotásokat, amelyek majd részt vesznek a tulajdonképpeni szemlén. A kiválasztott munkák alkotóit e-mailben értesítjük, illetve a beválogatott munkák listáját honlapunkon is közzétesszük.

A zsűri értékelését hamarosan közöljük. A biennáléval kapcsolatos további információk a rendezvény honlapján érhetők el: www.grafikaiszemle.ro.