Zsolt Siklodi / 1966–2017

G5 zsolt 03c

Cu plecarea neaşteptată, tragică a lui Zsolt Siklodi, mulţi dintre noi ‒ organizatori, artişti ‒ ne-am pus întrebarea presantă cum să continuăm. Acum, odată cu apropierea celei de-a 5-a ediţii a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, începem să ne dăm seama, ce vid a rămas în urma sa.

Lansarea apelului de participare la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediţia a 5-a

VAR_2931 grafikai biennale 5_sajtotajekoztato_vargyasi

Neașteptata şi tragica plecare a curatorului Siklodi Zsolt i-a confruntat pe organizatorii Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc cu problema unei dureroase şi necesare regândiri a acestui proiect. Siklodi Zsolt nu contenea să amintească că „Obiectivul Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc este să ofere o viziune asupra tendinţelor artistice din lumea graficii contemporane şi să integreze grafica autohtonă în circuitul internaţional.”

Anunț de participare, 2018

works 2016

Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a, Sfântu Gheorghe, 2018

Consiliile Județene Harghita, Mureș și Covasna, precum și Centrul de Cultură al Județului Covasna și Centrul Cultural și de Arte Lăzarea anunță concursul pentru participarea la cea de-a 5-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc organizată în perioada 23 ianuarie – 20 decembrie 2018.

Succes polonez la ediția a IV-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc

var_5400-grafikai-biennale-2016_vargyasi_fx

Artistul polonez Kamil Kocurek a câștigat marele premiu al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc − a fost anunțat în cadrul galei de decernare a premiilor pe 12 octombrie, la Sfântu Gheorghe. Printre premianți se numără încă doi graficieni din Polonia. Trei premii au fost luate de către artiști din Ungaria, iar două au rămas în țară. Juriul a distins și un participant din Canada și unui din Bulgaria.