Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc se bucură de o atenţie profesională din ce în ce mai mare

VAR_8150 G5 zsurizes_vargyasi

Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc, bazându-se pe o experienţă de zece ani, devine din ce în ce mai recunoscută. Acest fapt reiese din numărul şi valoarea artistică a lucrărilor trimise la cea de-a 5-a ediţie a Bienalei. În perioada de zece săptămâni în care se puteau trimite lucrări, 934 artişti au trimis un număr de 2249 lucrări, ceea ce înseamnă aproape dublul lucrărilor trimise la ediţia anterioară.

Lucrările selectate de juriu / 2018

VAR_8148 G5 zsurizes_vargyasi

În timpul perioadei de aplicare de zece săptămâni au fost trimise 2.249 lucrării de la un total de 934 de creatori, ceea ce este aproape de două ori mai mare decât ediției anterioară. Juriul profesional a selectat 294 de lucrări pentru materialul expozițional, care sunt următorii:

S-a prelungit perioada de înscriere la Bienala de Grafică

G5-4nap-ro

Artiștii plastici profesioniști și studenții la arte plastice au 4 zile în plus să se înscrie la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a. Organizatorii vor aștepta reproducerile digitale a lucrărilor până 3 aprilie, miezul nopții (UTC+2) în loc de 30 martie.

Zsolt Siklodi / 1966–2017

G5 zsolt 03c

Cu plecarea neaşteptată, tragică a lui Zsolt Siklodi, mulţi dintre noi ‒ organizatori, artişti ‒ ne-am pus întrebarea presantă cum să continuăm. Acum, odată cu apropierea celei de-a 5-a ediţii a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, începem să ne dăm seama, ce vid a rămas în urma sa.

Lansarea apelului de participare la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediţia a 5-a

VAR_2931 grafikai biennale 5_sajtotajekoztato_vargyasi

Neașteptata şi tragica plecare a curatorului Siklodi Zsolt i-a confruntat pe organizatorii Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc cu problema unei dureroase şi necesare regândiri a acestui proiect. Siklodi Zsolt nu contenea să amintească că „Obiectivul Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc este să ofere o viziune asupra tendinţelor artistice din lumea graficii contemporane şi să integreze grafica autohtonă în circuitul internaţional.”

Anunț de participare, 2018

works 2016

Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a, Sfântu Gheorghe, 2018

Consiliile Județene Harghita, Mureș și Covasna, precum și Centrul de Cultură al Județului Covasna și Centrul Cultural și de Arte Lăzarea anunță concursul pentru participarea la cea de-a 5-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc organizată în perioada 23 ianuarie – 20 decembrie 2018.