Arena Jocurilor – Kamil KOCUREK

g5-web-fb-01kamil

Arena Jocurilor –  expoziția individuală a graficianului polonez Kamil KOCUREK
Artist laureat cu Marele Premiu la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 4-a

Expoziția cu titlul „Arena jocurilor” prezintă opere create în perioada 2014 – 2018. Vor fi expuse seturi de imprimări prin tehnica tiparului adânc. Parte importantă a acestor imprimări constituie compozițiile prezentate ca un fel de poliptic într-un aranjament structurat și modular specific, care formează compoziții grafice multiplicate. Originea tuturor lucrărilor și concepția care stă la baza acestora provine din interesul personal al artistului.

„Fiind confruntat zi de zi cu amenințarea teroristă globală, cu războaiele și conflictele din lumea întreagă, îmi propun să mă inspir din știri și din lumea mass mediei, prelucrând acestea în felul meu.  Creez un spațiu special numit arenă pentru a exprima temerile, fascinațiile și interesele mele, provocând și determinând apoi forma reacției mele vizuale la acestea.” – spune Kocurek.

Forma lucrărilor artistului se referă la irealitatea arenei metaforice și a câmpului de luptă, fiind un spațiu simulat ca într-un joc plasat în contemporaneitate.

Vernisajul expoziției va avea loc la data de 12 octombrie 2018, de la ora 17:00 la  MAGMAtemp, Casa „Keresztes” (str. Gróf Mikó Imre, nr. 9). Curatorul expoziției este Magdalena Hanysz-Stefańska.

Kamil Kocurek s-a născut în 1990 la Tychy, Polonia. A terminat Liceul de Artă din Katowice în anul 2010, apoi a și-a continuat studiile la Facultatea de Arte al Academiei de Arte Plastice din Katowice. Și-a făcut lucrarea de diplomă în Atelierul al profesorului Jan Szmatloch în anul 2015, când a fost premiat cu ocazia absolvirii facultății. După absolvire a devenit profesor la Facultatea de Arte a Academiei de Arte Plastice din Gdansk, Polonia. Este interesat mai ales de grafică, pictură și de instalații. Participă activ la mai multe evenimente de artă, festivaluri de artă în Polonia și în străinătate.

Pagina lui de internet: www.kamilkocurek.blogspot.com

Expoziția poate fi vizitată până la 9 noiembrie 2018, zilnic între orele 10:00-18:00, cu excepția zilelor de luni.