Concert de Jazz cu Luiza Zan și Péter Sárik

g5-web-fb-01luiza

Concert de Jazz cu Luiza Zan și Péter Sárik la Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a

Organizatorii Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc îmbină conform tradițiilor grafica cu muzica de jazz.

La 13 octombrie în cadrul Galei de Premiere al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a, va avea loc concertul de muzică jazz al formației Luiza Zan și Péter Sárik-Duet începând cu ora 18 în sala mare a teatrului.

Luiza Zan cântăreață din România și Péter Sárik, pianist de muzică jazz din Ungaria cântă împreună în duet din anul 2013, formația lor fiind foarte celebră în țările din care provin.

În muzica lor găsim un amestec de mai multe stiluri: stilul tradițional de jazz, cel modern, muzica populară maghiară și română, respectiv muzica clasică. Cea mai caracteristică trăsătură a formației este interpretarea energică și repertoriul variat prin care au devenit cunoscuți foarte repede.

Luiza Zan a câștigat deja numeroase premii. După succesele din țară în anul 2003 a primit și premiul special al juriului la concursul de muzică jazz din Montreux, una dintre cele mai importante competiții de jazz din lume, iar în anul 2004 a obținut locul doi la același concurs.  Se simte în largul ei în toate stilurile, este o artistă foarte instinctivă dar în același timp și foarte intelectuală.

Péter Sárik este și el un artist premiat de mai multe ori atât ca pianist cât și ca componist.
A primit premiile Artisjus, Emerton, Orszácky, respectiv premiul Fonogram de două ori, iar în anul 2016 a fost ales “Muzician al anului”.

Intrarea la concert este gratuită.