Grafică poloneză la Miercurea-Ciuc

g5-web-fb-01lengyel

Grafică poloneză la Miercurea Ciuc – Selecție din materialul Bienalei Internaționale de Grafică din București, ediția a 2-a din anul 2016

Expoziția prezintă în jur de treizeci de opere de artă, oferindu-ne posibilitatea de a cunoaște un segment mic din grafica poloneză cu tradiții mari și personalități caracteristice. Vernisajul expoziției va avea loc la 17 octombrie 2018 la ora 18 la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

Lucrările care urmează să fie prezentate la expoziție au fost selectate din materialul Bienalei Internaționale de Grafică București 2016 (BIPB) de graficiana Anca Boeriu, curatorul BIPB, lector la Universitatea Națională de Arte București.

Acest eveniment a fost organizat ca prim pas al colaborării dintre Bienala Internațională de Grafică București și Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc, Sfântu Gheorghe. Punctul comun al celor două bienale o constituie prezența marcantă a graficii poloneze la amândouă evenimente.

Expoziția face parte din seria de evenimente din cadrul Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a, Sfântu Gheorghe. Sponsor: Consiliul Județean Harghita, co-organizator: Centrul Cultural și de Arte Lăzarea.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 octombrie – 5 noiembrie.