previous arrow
next arrow
Slider
 • Expoziția lui Marcin Bialas la Budapesta
  Expoziția lui Marcin Bialas la Budapesta

  La ediția a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc artistul polonez a primit premiul Universității de Arte Frumoase din Budapesta. În anul 2016 la inițiativa Facultății de Grafică al MKE (Universitatea de Arte Frumoase din Budapesta) cu sprijinul conducerii universității și cu aprobarea Senatului, cu ocazia Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc a […]

 • Anunțul de participare la ediția a 6-ea a Bienalei de Artă Grafică este public
  Anunțul de participare la ediția a 6-ea a Bienalei de Artă Grafică este public

  Regulamentul G6 este de acum accesibil pentru artiștii profesioniști din țară și din străinătate Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc sărbătorește în anul 2020 zece ani de la înființare. În data de 14 ianuarie organizatorii au prezentat în cadrul unei conferințe de presă conceptul ediției din acest an. De asemenea au vorbit și despre noutățile […]

 • Anunț de participare, 2020
  Anunț de participare, 2020

  Consiliile Județene Covasna, Harghita și Mureș, precum și Centrul de Cultură al Județului Covasna, Centrul Cultural și de Arte Lăzarea și Muzeul Județean Mureș, anunță concursul pentru participarea la cea de-a 6-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc. Introducere Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc sărbătorește în anul 2020 zece ani de la înființare. Expozițiile care au avut loc până acum în cadrul acestui concurs internațional, calitatea și cantitatea creațiilor artistice prezente în concurs ne-au dovedit, că dezvoltarea procedurilor grafice precum și dezvoltarea diferitelor reprezentări vizuale manifestându-se prin intermediul acestora, este continuă. Bienala care are loc a șasea oară în 2020 constituie un bun prilej și pentru organizatori pentru a rezuma experiențele deceniului trecut, folosindu-le cu succes la organizarea următorului eveniment de acest gen.

 • Acord de cooperare trilaterală în Cracovia.
  Acord de cooperare trilaterală în Cracovia.

  Avem bucuria să vă anunţăm că în data de 11 iunie 2019, International Print Triennial Society din Cracovia – reprezentată de Marta Anna Raczek-Karcz, Muzeul și Galeria Hermann Ottó din Miskolc – reprezentată de Kónya Ábel, și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna – reprezentat de Imreh-Marton István au semnat la Cracovia în prezența curatorilor […]

 • S-a deschis ediția a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc
  S-a deschis ediția a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc

  La 13 octombrie 2018 la Centrul de Artă din Transilvania s-a deschis expoziția ediției a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc. Gala de premiere a avut loc la Teatrul Tamási Áron unde organizatorii au prezentat artiștii premiați și operele premiate. Marele Premiu i-a fost decernat artistului chinez Jing Liu pentru seria lui de tablouri Maeștri.

 • Vernisajul expoziției memoriale a artistului Zsolt Siklodi (1966–2017)
  Vernisajul expoziției memoriale a artistului Zsolt Siklodi (1966–2017)

  La 12 octombrie de la ora 19 a avut loc expoziția și lansarea cărții intitulate ”Documentele unei opere de viață neterminate” la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe. Expoziția comemorează arta fostului curator al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, Zsolt Siklodi.

 • Arena jocurilor – glasul tinerei generații
  Arena jocurilor – glasul tinerei generații

  La 12 octombrie 2018 a avut loc la Casa Keresztes din Sfântu-Gheorghe vernisajul expoziției individuale a graficianului polonez Kamil KOCUREK. Curatoarea expoziției, Magdalena Hanysz-Stefańska a urat bun venit celor prezenți la vernisaj, prezentându-l apoi pe artist.

 • Lucrările premiate la a 5-a ediție a bienalei
 • Concert de Jazz cu Luiza Zan și Péter Sárik
  Concert de Jazz cu Luiza Zan și Péter Sárik

  La 13 octombrie în cadrul Galei de Premiere al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a, va avea loc concertul de muzică jazz al formației Luiza Zan și Péter Sárik-Duet începând cu ora 18 în sala mare a teatrului.

 • Vor fi expuse în jur de 300 de opere de artă
  Vor fi expuse în jur de 300 de opere de artă

  Ediția a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc și-a propus anul acesta la fel ca și în anii precedenți să prezinte rolul de integrare al graficii în universul artistic. Evenimentul a stârnit mare interes în rândul artiștilor, anul acesta au sosit aproximativ 2300 de lucrări de la mai mult de 900 de artiști din 58 țări.

 • Grafică poloneză la Miercurea-Ciuc
  Grafică poloneză la Miercurea-Ciuc

  Expoziția prezintă în jur de treizeci de opere de artă, oferindu-ne posibilitatea de a cunoaște un segment mic din grafica poloneză cu tradiții mari și personalități caracteristice. Vernisajul expoziției va avea loc la 17 octombrie 2018 la ora 18 la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

 • Expoziția memorială a artistului Zsolt Siklodi (1966–2017)
  Expoziția memorială a artistului Zsolt Siklodi (1966–2017)

  La 12 octombrie 2018 va avea loc o lansare de carte cu expoziție de la ora 19 în memoria lui Zsolt Siklodi, fostului curator al Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe. Zsolt Siklodi creează primele sale ”experimente vizuale” prin abordare grafică, lucrând câteodată cu mijloace clasice (litografie, desen, gravuri), iar altădată folosind posibilitățile oferite de noile tehnologii (plotter, xerocopiere, gravură mecanică). Paralel cu acestea experimentează și în alte genuri de artă cu mult spirit de joacă.

 • Arena Jocurilor – Kamil KOCUREK
  Arena Jocurilor – Kamil KOCUREK

  Expoziția cu titlul „Arena jocurilor” prezintă opere create în perioada 2014 – 2018. Vor fi expuse seturi de imprimări prin tehnica tiparului adânc. Parte importantă a acestor imprimări constituie compozițiile prezentate ca un fel de poliptic într-un aranjament structurat și modular specific, care formează compoziții grafice multiplicate. Originea tuturor lucrărilor și concepția care stă la baza acestora provine din interesul personal al artistului.

 • Programul Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a
  Programul Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a

  Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Consiliul Județean Harghita, Asociația Centrul de Artă din Transilvania, Consiliul Județean Mureș și Centrul Cultural și de Artă Lăzarea vă invită la vernisajul și la evenimentele organizate în cadrul Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, ediția a 5-a.

 • Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc se bucură de o atenţie profesională din ce în ce mai mare
  Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc se bucură de o atenţie profesională din ce în ce mai mare

  Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc, bazându-se pe o experienţă de zece ani, devine din ce în ce mai recunoscută. Acest fapt reiese din numărul şi valoarea artistică a lucrărilor trimise la cea de-a 5-a ediţie a Bienalei. În perioada de zece săptămâni în care se puteau trimite lucrări, 934 artişti au trimis un număr de 2249 lucrări, ceea ce înseamnă aproape dublul lucrărilor trimise la ediţia anterioară.